Tihomir Odorčič, dr. med.

Medicinsko fakulteto sem končal 29.09.1982 v Zagrebu. Po opravljenem pripravništvu v KBC Rebro v Zagrebu in odsluženem vojaškem roku, sem se leta 1985 zaposlil v Zdravstvenem domu Kočevje. V letih od 1986 do 1989 sem poleg dela v splošni ambulanti opravljal nalogo vodje te ambulante, V letih od 1989 do 1992 sem bil na mestu direktorja Zdravstvenega doma Kočevje. Leta 1993 sem začel delati kot prvi zasebni zdravstveni delavec v Kočevju.

Od leta 1988 sem vključen v delo Kluba zdravljenih alkoholikov Kočevje kot terapevt in član Društva za boj proti alkoholizmu. Leta 2008 mi je ob svojem prazniku občina Kočevje dodelila plaketo za dolgoletno aktivno terapevtsko delo v Društvu za boj proti alkoholizmu, kakovostno obravnavo problematike zasvojenosti ter odnos do zdravljencev in njihovih družin.

Od leta 1987 naprej sem v organizaciji adventistične cerkve izvajal številna predavanja in seminarje s področja zdravstvene preventive in edukacije laikov v različnih krajih bivše in sedanje domovine ter pri izseljencih v Nemčiji in leta 2003 tudi v Avstraliji. Vrsto let sem sodeloval s svojimi nasveti v oddaji radia Univox “Zdravnik svetuje”.

Številni me imajo za pionirja na področju celovite uporabe računalnika pri zdravniškem delu. Že od samega začetka samostojnega dela v svoji zasebni ordinaciji vodim digitalno kartoteko. Leta 1994 sem na srečanju slovenskih zdravnikov družinske medicine predstavil takšen način dela in med tedanjimi skeptiki spodbudil zanimanje za nekaj, ker je danes skoraj obveznost.

V svojem prostem času rad kolesarim, smučam, snemam in urejam video ter predvsem rad potujem. Za slednje pa, kot večina mojih kolegov, imam zelo malo časa.