5 nasvetov za zdravo nosečnost

Bodoče mamice izognite se skušnjavi prenažiranja ogromnih količin sladoleda in ne odlašajte s telovadbo do zadnjih trenutkov. Z vami bomo podelili pet najboljših nasvetov za zdrav razum, telo in dušo v času nosečnosti.

1. Sprehajajte se, sprehajajte se še malo in sprehajajte se še bolj.

Preden vam rastoči trebušček prepreči lahkotno premikanje, telovadite kolikor se le da. Zberite energijo za pogoste sprehode. Tudi 30 minut hoje na dan, vam ojača mišice, ki vam pomagajo pri porodu (in pomaga, da ohranjate zdravo zalogo energije).

2. Jejte kot ptičke

Kar privoščite si hrano. Jejte sicer male količine, vendar brez prestanka. Če ste imele srečo, da ste se izognile slabostim prvega tromesečja, ste mogoče preskočile lekcijo, ki vas to obdobje nauči: lahki prigrizki so vajini prijatelji. Morate pridobiti kar nekaj teže, vendar to lahko postane izgovor, da se nažirate kot prašiček. Raje jejte takrat, ko ste lačne. Priporočljivo je med 6 in 8 majhnih obrokov na dan.

nosečnica

3.Ne poslušajte horor zgodbic

Zelo verjetno je, da vam bodo prijateljice polnile možgane z groznimi porodnimi zgodbami. Recite jim naj prenehajo. Porod je težak in tudi strah vas je, toda ni potrebe, da bi si še dodatno oteževale poroda s paničarjenjem. Zapomnite si, da ne glede kaj se bo zgodilo, bo vaš porod trajal samo en dan v tej čudoviti izkušnji.

4. Ne nakupujte preveč

Vaš gnezditveni instinkt je deloma kriv, vendar želja, da kupite vse ljubko za dojenčka je lahko potrata sredstev. Vprašajte druge mamice brez katerih stvari ne morejo in zaenkrat dajte samo te na seznam. Počakajte dojenčkov prihod in potem boste videle kaj dejansko potrebuje.

5. Naučite se počivati

Mogoče boste imele težave s tem, toda, če boste odlašale zelo potreben počitek do večera, se boste že opoldan počutile utrujene, kot bi vas povozil trakotor. Najdite prijeten kotiček in začmurite za 20 – 30 minut. Tudi, če sprva ne boste mogle spati, vas bo samo mižanje sprostilo in dalo nekaj zelo potrebne energije. Tudi, ko enkrat pride dojenček, se boste lahko vračale k tej veščini počivanja.

vir: Vibrant Life

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja